Kreta

Hej!

Du har ju vart på kreta flera gånger, tänkte nämligen åka dit i sommar med min pojkvän. Så har du lite tips? Vart ska man bo, bästa stränderna, hur är maten, nattlivet m.m.? Kan du inte skriva ett litet inlägg med tips osv om kreta?

Absolut! Har ju varit där 3 gånger nu, och alltid bott i samma "stad", Platanias. Jättemysigt och så tycker jag. Inte så stort, fin strand, nära till det mesta osv. Sen kan man ju ta bussen som tar typ 20 minuter in till staden Chania. Där finns lite mera affärer, en fin hamn, resturanger vid vattnet osv. Där finns även Zara, Pull & Bear, Bershka och Stradivarius, lite rolig shopping! Men kan berätta lite mer om allt! 

Hotell


Dom första åren bodde vi på Villa Giorgios (bilden till vänster). Det var jättemysigt, ganska litet och inte så stor pool. Men jättefräsht och fint. Båda hotellen ligger precis vid stranden så det är ett stort plus. Även jättenära till "huvudgatan" i Platanias. Bilderna till höger är där vi bodde i somras. Villa Platanias hette det. Det var lite större men fortfarande jättebra och msyigt. Större pool och lite mer folk, men eftersom många är vid stranden på dagarna så blir det inte så fullt vid poolen vilket är skönt. Vet inte vilket som var bäst faktiskt.. Villa Giorgios var mysigare kanske men det andra lite roligare, låg jättenära barerna och torget ute och sådär. 

Maten


Okej, här har jag inte så jättebra koll eftersom det enda jag typ äter utomlands är pizza, pommes och sånt där haha. Men ett måste är att gå till resturangen Sonio som ligger precis vid stranden. En jättemysig resturang där dom serverar pizza som är to die for!! Hur gott som helst. Så dit brukar vi alltid gå! 

Stranden


Stranden i Platanias (bilderna till vänster) är verkligen ingenting att klaga på. Jättefin. Rätt stor och hyfsat mycket folk, men det gör inget. Massa snygga killar! Vissa dagar kan det dock vara väldigt stora vågor som man ser på bilden längst till vänster. Me det är rätt kul, och brukar bara vara i någon/några dagar. Annars är det rätt vindstilla och fint. Man kan också åka till stranden Elafonissi, som man ser på bilden till höger. Helt stört hur fint det är. Som Maldiverna typ. Vit sand, kristallklart turkost vatten. Paradis! Men tyvärr tar det nästan 2 timmar att åka dit men det är lätt värt det, som en dagsutflykt. Man kan hyra bil som vi gjort men det finns även turistbussar som går dit. 

Nattlivet

Det var inte förräns det här året vi var ute på nätterna, var ju lite för ung åren innan. Men FAN vad kul vi hade detta året. Det är inte ju inte så stort men det är det som är ganska kul också. Finns 3 barer/klubbar som är mest populära då. Alla 3 ligger jättenära varandra så det är bara att springa mellan dom haha. Splendid var väl där vi hängde mest. Det är lite större än dom andra. Finns en bar, och sen kan man gå in till ett dansgolv men även en bar också. Sjukt bra drag där och grym musik. Man lär känna dom som jobbar där också och det är ett plus om man är tjej haha, massa gratisdrinkar. Nattlivet drar inte igång förräns ganska sent. Det är väl bäst drag vid 2-3 men börjar dra igång vid 1. Rätt mycket greker där, speciellt på fredagar och lördagar när dom är lediga, men mycket folk från norden också. Sen finns Social, där var vi inte så jättemycket. Lite lugnare där, lite äldre folk och så men sjukt snyggt ställe. Sen har vi Eclipse. Det ligger ett par trappor upp på en typ "balkong". Där är det mest folk från norge, danmark men mest svenskar. När vi var där i somras var det bara svenskar som jobbade där. Jätteroligt ställe också, man lär känna dom som jobbar där, gratis shots osv. Sen finns det säkert mera i Chania men där var vi aldrig på nätterna! 

Hoppas du blev nöjd med inlägget och fått några bra tips!



Kommentarer
Postat av: Anonym

åh vad fint det verkar! Lagom av allt :-) du ärduktig på skriva målande! vill åka diiiit nu!

2012-01-15 @ 00:44:51
Postat av: Jossan

Tack för tipsen! :D Superbra blogg Towe, fortsätt så!

2012-01-15 @ 12:33:37
Postat av: Anonym

Vart fanns det snyggaste killar?:) var svenskarna på eclipse snyggare än grekerna?

2012-01-15 @ 19:44:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0